'Na vijftien jaar een ster'

ANTWERPEN - In de Kommilfoo jubelde restauranthouder en chef-kok Olivier De Vinck( 46) bij het horen van het nieuws. 'Na vijftien jaar dagelijks bevestiging te krijgen van onze klanten, krijgen we nu ook een bekroning van de restaurantgidsen.' Met zijn vrouw Inge Blancquart en zijn team zorgt hij dat er dagelijks lekker eten wordt voorgeschoteld. 'Vijftien jaar geleden ben ik gestart als kok van klassieke Franse gerechten, zeven jaar geleden begon ik te experimenteren met de moleculaire keuken en nu probeer ik het beste van beide te combineren.' Zo serveert hij gekarameliseerde schouder van een melkgeit. 'We laten dat 17uur garen en karameliseren, zoals grootmoeders hun stoofpotje maken. Het verschil is dat wij technologie uit de moleculaire keuken gebruiken om de perfecte temperatuur en gaartijd te garanderen.' Een Michelinster legt meestal extra druk op de restauranthouder. 'Ik won in 2005 de Prosper Montagné (een prestigieuze kookwedstrijd) en mijn sous-chef werkte in 't Zilte toen zij hun eerste ster kregen. We kunnen de druk aan, maar we moeten ons best doen om die ster te behouden.' Een Michelinster betekent voor Olivier een teken van standvastigheid. ' Je zal hier vandaag heel goed eten, maar ook volgende week, volgende maand en volgend jaar zal dat zo zijn.'

 

Bron : Nieuwsblad.be – 22/11/2011